Logo DIO

DIO Volleybal Oosterwolde

In 1970 werd door een aantal enthousiastelingen de afdeling volleybal opgericht, een nieuwe loot aan de stam van DIO. DIO Volleybal groeide uit tot een grote vereniging met op het hoogtepunt in 1989 360 leden verdeeld over 32 teams, jeugd en volwassenen. DIO Volleybal besteedde altijd veel aandacht aan de opleiding van de jeugd, wat zich uitbetaalde in een groot aantal successen op districts- en nationaal niveau. 2007 en 2008 waren de topjaren, doordat het eerste damesteam uitkwam in de eerste divisie. Het eerste team van de heren kwam in de topjaren uit in de derde divisie. DIO Volleybal was destijds een van de sportafdelingen van de Omni-vereniging. Maar sinds 9 februari 2021 bestaat de Omni-vereniging DIO Oosterwolde (voetbal, badminton, basketbal, volleybal, korfbal en gymnastiek) niet meer. Iedere vereniging is nu zelfstandig.

DIO telt nu nog ruim honderd leden. Er zijn op dit moment ongeveer veertig kinderen onder de 12 jaar die CMV volleybal spelen bij de mini’s. Op verschillende niveaus wordt vanaf 6 jaar het volleybalspel opgebouwd. Naast de mini’s tellen we op dit moment twee meisjes A-teams, een meisjes B-team, een meisjes C-team en 3 dames senioren-teams, waarvan 1 recreanten-team. Ook beschikt DIO over toegewijde vrijwilligers die zich inzetten om het volleybal in Oosterwolde in stand te houden, waaronder ook het 5-koppige bestuur. Benieuwd wie dat zijn? Lees het hier.

Sinds de verzelfstandiging van DIO Volleybal Oosterwolde zijn er nu eigen statuten. Klik op de link om ze in te zien: Statuten