Logo DIO
Oosterwolde – De volleybal-afdeling van sportvereniging DIO bestaat 50 jaar. Tijd voor een feestje, dacht het bestuur aan het begin van dit jaar. Maar zoals bij veel evenementen gooide corona roet in het eten.

Het feestje wordt nog even uitgesteld. Maar het bestuur had wel een cadeau voor de leden in petto: voor iedereen een nieuw wedstrijdshirt in de blauw-witte DIO kleuren. Ook was het nieuwe shirt een bedankje aan alle leden, omdat zij de contributie gewoon hebben doorbetaald in de corona-tijd! De nieuwe shirts werden uitgereikt aan de jongste volleyballers, die daarmee het getal 50 op de vloer vormden.

Grote vereniging

In 1970 richtte een aantal enthousiastelingen de afdeling volleybal op, een nieuwe loot aan de stam van DIO, nadat in Oosterwolde een sporthal was gebouwd. In de jaren daarna groeide DIO Volleybal uit tot een grote vereniging met op het hoogtepunt in 1989 360 leden en 32 teams, jeugd en volwassenen. DIO Volleybal besteedde altijd veel aandacht aan de opleiding van de jeugd, wat zich uitbetaalde in een groot aantal successen op districts- en nationaal niveau. De topjaren waren 2007 en 2008: toen kwam het eerste damesteam uit in de eerste divisie. Het eerste team van de heren kwam in de topjaren uit in de derde divisie.

 

De tijden zijn veranderd en het aantal leden is flink gedaald. In 2014 kwam een einde aan het herenvolleybal bij DIO. Maar enthousiaste volleyballers zijn er nog steeds. Ook beschikt DIO over toegewijde vrijwilligers die zich inzetten om het volleybal in Oosterwolde in stand te houden.

Honderd leden

DIO telt nu nog ruim honderd leden. Er zijn op dit moment ongeveer veertig kinderen onder de 12 jaar die CMV volleybal spelen bij de mini’s. In zes niveaus wordt vanaf 6 jaar het volleybalspel opgebouwd. Naast de mini’s telt DIO-volleybal op dit moment twee meisjes B-teams, een meisjes C-team en vijf dames senioren-teams, waarvan 1 recreanten-team.

Nieuwe trainer

De senioren dames hebben in Jeroen de Valk, zelf een oud DIO-volleyballer, een nieuwe trainer gevonden. Onder zijn leiding gaat de ploeg voor een plek in de promotieklasse volgend seizoen.

 

Bron: Nieuwe Ooststellingwerver