home contact beheer
 

 

_____________

Websitesponsor

 

eerstvolgende thuiswedstrijd
in Sportcentrum
De Boekhorst
 

vrijdag 2 oktober
+
zaterdag 3 oktober

 Inloggen: 

 
 
 


 

 

 

Wedstrijdsecretaris

Anja de Vries is onze wedstrijdsecretaris.

 

Zij is bij voorkeur bereikbaar via wedstrijdsecretaris@diovolleybal.nl

 

Indien je niet kunt fluiten of tellen op de aangegeven datum, zelf een vervanger zoeken of onderling proberen te ruilen.

 

Anja de Vries

tel 0516-514675/0648206814

 

 

 

 

Aantal te spelen sets

 

Daar er nogal wat vragen zijn betreffende het aantal te spelen sets per team, hierbij het overzicht voor 2021/2022:

 

Dames 1 en Meisjes A1 en B1 spelen 4 sets tot 25 punten met evt. een 5e set van max. 15 punten ( met 2 punten verschil).

Meisjes C1 spelen 3 sets.

Dames 2 en Dames 3 spelen altijd 4 sets van 25 punten.
.

 

============
 

 

Wijzigingen spelregels.

De belangrijkste wijzigingen met ingang van het seizoen 2019/2020

1.  Service 

Het serverende team maakt geen opstellingsfout als de voor- en achterspelers bij de service, ten opzichte van elkaar links-rechts, niet in de juiste servicevolgorde staan. Deze spelers kunnen wel een opstellingsfou maken ten opzicht van elkaar ten aanzien van voor/achter. 

2. Opstellingsbriefje

De coach moet tijdens de wedstrijd voor iedere set het naar behoren ingevulde en ondertekende opstellingsbriefje aan de teller of 2e scheidsrechter overhandigen. 
- ook een andere persoon mag de opstellingsbriefjes invullen. Het ondertekenen en inleveren dient wel door de coach te gebeuren.
- wanneer er geen 2e scheidsrechter aanwezig is, is een opstellingsbriefje niet verplicht maar het noteren van de begin opstelling voor iedere set is wel verplicht. 

Vanaf de promotieklasse dames (en lager) is er geen 2e scheidsrechter aanwezig en dient de 1e scheidsrechter de beginopstelling te noteren of de coach van de desbetreffende teams overhandigt de beginopstellingen per set aan de 1e scheidsrechter. 

 


De belangrijkste wijzigingen met ingang van het seizoen 2016/2017:

1. Toss

Er hoeft niet meer getosst te worden. Het uitspelende team heeft de eerste keuze uit opslag of veld. Bij een vijfde set mag het thuisspelende team eerst kiezen.
 
2. Wissels (geldt m.i.v. seizoen 2019-2020 ook voor A, B en C jeugd) 

Ongeacht het aantal wisselspelers heeft elk team recht op 6 wissels per set.
Een wisselspeler mag meerdere keren gewisseld worden voor een veldspeler. De veldspeler moet wel weer terugkeren in het veld voor de wisselspeler die hem vervangen heeft. Op het wedstrijdformulier wordt de eerste wissel per speler(en terug) normaal genoteerd. Verdere wissels worden opgeschreven bij “opmerkingen”.

3. Service en schermen

Is de vrije ruimte achter het speelveld minder dan 2 meter, mag je bij het serveren met één voet in het veld staan of afzetten. Is de vrije ruimte 2 meter of meer, gelden de gewone regels (spelregel 1.4.2 en 12.4.3). 

Schermen, individueel of in een groep, mag niet. Er moet tenminste een armlengte afstand zijn tussen spelers van het serverende team en achterspelers mogen niet in de 'vrij zicht' ruimte van de voorspelers gaan staan. De balbaan of serveerder moeten dus bij de service door ontvangende partij te zien zijn (spelregel 12.5). 

In de spelregels staat niets beschreven over waar je je handen moet houden. Het is dus niet verboden om ze naar beneden, naast de schouders of boven het hoofd te houden. Bij problemen met tegenstanders of scheidsrechter, meld dit bij het bestuur. 

Een totaaloverzicht van alle wijzigingen en een voorbeeld met betrekking tot de wissels kun je vinden op www.nevobo.n