home contact beheer
 

 

_____________

Websitesponsor

 

eerstvolgende thuiswedstrijd
in Sportcentrum
De Boekhorst
 

vrijdag 2 oktober
+
zaterdag 3 oktober

 Inloggen: 

 
 
 


 

 

 

D.I.O. verliest eervol van kampioen

Ingezonden op: 17 April 2016

3-1 verlies voor D.I.O. dames

Afgelopen weekeinde was Lycurgus al kampioen geworden. D.I.O. kon, met nog twee wedstrijden te gaan Lycurgus niet meer voorbijstreven. Zaterdag moest D.I.O. het opnemen tegen de kersverse kampioen. Niet een onbelangrijk duel, want de tweede plek lonkt nog altijd voor D.I.O..

In de 1e set ging D.I.O. goed uit de startblokken. Met Eline Jansen aan serve wist D.I.O. een 0-6 voorsprong te nemen. Met dit ruggensteuntje wist D.I.O. de marge in de hele set vast te houden (19-25).

In de 2e set wist D.I.O. niet de druk vast te houden op de tegenstander. In de eerste rotatie  wist D.I.O. niet extra te scoren (10-6).  Lycurgus liet zien, dat het niet voor niets in deze competitie bovenaan staat (24-18). Het pleitte echter voor de Oosterwoldiger dames , dat het zich niet gewonnen gaf. Met Myrthe Hoekstra aan serve, wist D.I.O. punt voor punt de stand gelijk te trekken (24-24). Echter verder dan dat kwamen de gasten niet (26-24).

In de 3e set kreeg het publiek een mooie strijd te zien. Veel lange rally’s  en een gelijk opgaande stand. Aanvallend had Lycurgus iets meer power, maar in het geheel genomen bood D.I.O. goed partij. In de eindfase pakte Lycurgus de set (25-20).

In de 4e set eigenlijk een zelfde spelbeeld. Een hard werkend D.I.O. wist het de thuisclub moeilijk te maken, maar echt hun te breken lukte niet(23-22). In zo’n eindfase moet het mee zitten en dat is vaak weggelegd voor de kampioen, zo ook in deze wedstrijd(26-24).

De wedstrijd ging met 3-1 verloren en doordat Flash/Veendam hun wedstrijd tegen het onderaanstaande Kroton met 4-0 won, staan D.I.O. en Flash op een gelijk aantal punten. Komende vrijdagavond speelt D.I.O. tegen D.I.O./Bedum in de Boekhorst en een dag later speelt Flash tegen L.S.V.. Wie uit deze wedstrijden de meeste punten weet te behalen gaat de P/D-wedstrijden spelen om een plek in de 3e Divisie.

Jan van der Werf