home contact beheer
 

 

_____________

Websitesponsor

 

eerstvolgende thuiswedstrijd
in Sportcentrum
De Boekhorst
 

vrijdag 2 oktober
+
zaterdag 3 oktober

 Inloggen: 

 
 
 


 

 

 

D.I.O. doet nog mee

Ingezonden op: 12 April 2016

2-3 winst voor dio dames

Grijpskerk- Met nog twee wedstrijden te gaan  ging het in Grijpskerk wel ergens om. Koploper Lycurgus kon kampioen worden als D.I.O. twee punten zou laten liggen. Grijpskerk  zou  4-0 moeten winnen om de 6 punten achterstand nog in te lopen in de eindfase. Voor D.I.O. stond centraal om de 2e plaats te continueren. Flash/Veendam had eerder op de dag met 3-1 gewonnen, dus een puntje laten liggen.  De wedstrijd  werd onder grote belangstelling gade geslagen.

In de 1e set was het Grijpskerk, die duidelijk haar visitekaartje afgaf. D.I.O. moest duidelijk in haar ritme komen. Veel servefouten en veel persoonlijke foutjes. Grijpskerk maakte hier gretig gebruik van (11-5). Coach Jan van der Werf was al snel in de set door zijn time-outs heen. De enige boodschap was om niet te wanhopen en er voor te zorgen dat je gelooft in je eigen kunnen. In de 1e set kon D.I.O. dit niet voor elkaar krijgen (25-16), maar in de loop van de 2e set kreeg D.I.O. meer grip op de wedstrijd (15-15). Hennie de Vries wist de mid steeds beter te bereiken. Ook de 3-meteraanval begon weer te lopen. Was het voor D.I.O. eerst de schade beperkt houden, nu was het weer volledig meedoen (20-21). Lange rally’s waren niet van de lucht. D.I.O. trok helaas aan het kortste eind (28-26).

In de 3e set zette D.I.O. goed de lijn door. Gezien de 2-0 achterstand in sets moet gezegd worden dat de D.I.O.-meiden karakter toonden. Tamara Hertsworm nam het voortouw en hierdoor pakte D.I.O. ,mede door haar sterke serve, en 0-6 voorsprong.   Rowan de Valk, sterk spelend, liet ook van haar spreken door eveneens een serve-serie neer te zetten (5-15).  De rollen werden omgedraaid. Grijpskerk liep nu achter de feiten aan (12-25). In de 4e set liet D.I.O. zien dat het afgelopen seizoen gegroeid zijn . De jeugd , die al aan de deur klopte, laten zien dat ze een meerwaarde zijn. Eline Jansen, die steeds constanter wordt. Rowan de Valk en Mare Schijf, die ook meer dan hun paadje schoonvegen. 

In deze 4e set maakte dat ook het verschil. In de eindfase (21-22) wist Mare Schijf haar moeilijke floaterserve  goed vast te houden. Veel directe punten en af en toe sterk blokkerend van de speelster aan het net hielpen D.I.O. aan de setoverwinning (21-25).

In de 5e set bleef D.I.O. in een goede flow.  Bij het wisselen van veld was er al een marge van vier punten opgebouwd(4-8).  Dit werd goed doorgetrokken en wederom met Mare Schijf aan serve werd de set en wedstrijd binnengehaald (10-15). Door deze uitslag is Lycurgus, vorig seizoen nog in Eredivisie spelend, kampioen geworden. D.I.O. behoud echter stevig de tweede plaats, die recht op P/D- wedstrijden geeft.

Stand:
Lycurgus                           20-77
Rabo/D.I.O.                       20-66
Flash/Veendam                  20- 62
Grijpskerk                          20- 59 

Jan van der Werf