home contact beheer
 

 

_____________

Websitesponsor

 

eerstvolgende thuiswedstrijd
in Sportcentrum
De Boekhorst
 

vrijdag 2 oktober
+
zaterdag 3 oktober

 Inloggen: 

 
 
 


 

 

 

D.I.O. met schrik vrij

Ingezonden op: 06 April 2016

1-3 nederlaag voor Dio dames

Afgelopen vrijdagavond konden de Rabo/D.I.O.- dames in sporthal “De Boekhorst”het niveau van de laatste wedstrijden niet vasthouden. Werd in de uitwedstrijd tegen Impala met 2-3 gewonnen, nu was het de ploeg uit Leek, die aan het langste eind trok. Door de nederlaag is het praktisch  onmogelijk om het kampioenschap binnen te halen.

Kampioenskandidaat Lycurgus won met 3-2 van Grijpskerk, die op de 4e plaats staat. Het op de 3e plaats staande Flash/Veendam verloor met 3-1 van D.I.O./Bedum. Hierdoor blijft Rabo/D.I.O. nog steeds stevig de 2e plaats vasthouden, die recht geeft op P/D-wedstrijden.

In de 1e set kon Rabo/D.I.O. niet echt grip op de wedstrijd krijgen. In het geheel werden er veel persoonlijke fouten gemaakt, het was het allemaal netniet. Kansen om het verschil wel te maken kreeg D.I.O. genoeg, maar het werd niet gepakt. Het scoreverloop  ging gelijk op, maar Impala pakte de set 21-25.

In de 2e set eigenlijk een zelfde spelbeeld. D.I.O.  kon Impala niet  het spel opleggen. Te weinig druk en in de servepass was het aan D.I.O.-zijde te matig (23-25).

In de 3e set kreeg  D.I.O. iets meer grip op het spel. Impala kwam nu meer onder druk, waardoor er meer fouten gemaakt werden. Tamara Hertsworm wist een mooie serve-serie neer te zetten (16-8).  Dit gaf D.I.O.wat meer lucht, maar echt in het spel  kwam de thuisclub niet. De set kon wel gepakt worden (25-16).

Ondanks dat D.I.O. niet in goeden doen was kon er toch nog goede zaken gedaan worden als nu doorgezet zou worden. De 4e set begon echter niet echt hoopgevend. Impala pakte gelijk een 0-5 voorsprong.  Ondanks dat  wist D.I.O. karakter te tonen en wist gaandeweg de set de stand weer gelijk te trekken (10-10). Het bleef echter moeizaam gaan en het geluk was duidelijk niet aan de Oosterwolde- zijde . 

Toch was het D.I.O.,die vocht voor elke punt.  Tot het laatst had D.I.O. de kans om de set te pakken. Het leek ook te gaan gebeuren. Impala moest met time-outs en wissels en tij proberen te keren. Dit lukt hun in een spannende eindfase. Rabo/D.I.O. ging met 23-25 het schip in. De 1-3 nederlaag was een feit.

Komende zaterdag speelt D.I.O. tegen het op de 4e plaats staande Grijpskerk.
Stand:
Lycurgus                20-77
 Rabo/D.I.O.           19-63
Flash/Veendam      19-58
Grijpskerk              19-57