home contact beheer
 

 

_____________

Websitesponsor

 

eerstvolgende thuiswedstrijd
in Sportcentrum
De Boekhorst
 

vrijdag 2 oktober
+
zaterdag 3 oktober

 Inloggen: 

 
 
 


 

 

 

D.I.O. pakt volle winst

Ingezonden op: 14 March 2016

4-0 overwinning voor DIO dames

Afgelopen weekeinde deden de D.I.O.-dames weer goede zaken. Koploper Lycurgus liet punten liggen en de achtervolgers Flash/Veendam en Grijpskerk moesten het tegen elkaar opnemen. Deze wedstrijd werd gewonnen door Grijpskerk (3-1). 

D.I.O. speelde afgelopen vrijdagavond in de  “Boekhorst” tegen studentenvereniging Veracles. In de eerste set wist D.I.O. de set vrij gemakkelijk naar zich toe te trekken. Het spel van de thuisploeg was verzorgder. Vooral serverend werden er aan Groninger kant veel fouten gemaakt. De set werd gewonnen met 25-15. Voor D.I.O. een opsteker, want over het algemeen komt D.I.O. niet zo goed uit de startblokken.

In de 2e en 3 e set  had D.I.O. het betere van het spel, maar Veracles kon goed volgen. Het verschil zat hem in hoofdzaak in een sterkere serve en goed aanvalspel. Blokkerend had D.I.O. goed grip op de Groninger aanval. De 2e set werd gepakt met 25-18. In de 3e set leek het er op dat de gasten er met de setwinst vandoor gingen. Op de stand 16-20 voor de Groninger studenten had het hier alle schijn van. Tamara Hertsworm wist echter het tij te keren voor de thuisploeg. Een sterke serve en daarnaast een sterk blok, wisten de gasten niet te scoren. Pas op de stand 23-20 lukte dit. Veracles kwam nog iets bij (23-22), maar met een sterke serve van Karen Schadenberg werd de set gepakt (25-22).  De wedstrijd was gewonnen (3-0).

De 4e set leek in het begin nog even moeilijk te worden(0-5), maar daarna controleerde D.I.O. de set volledig. Spelverdeelster Hennie de Vries wist de aanvalsters goed te bedienen. Veracles kon geen potten meer breken (25-14).
Met nog vier wedstrijden te gaan blijft het onverminderd spannend. Lycurgus nog wel fier aan kop, maar morst de laatste wedstrijden punten. In de nek zitten Flash en Grijpskerk te hijgen. Gezien de 2e plaats recht geeft op P/D- wedstrijden wordt het nog een spannende eindfase.

Stand 1e vier ploegen:
Lycurgus                    18 - 72
D.I.O.                          18 - 62
Grijpskerk                 17 - 54
Flash/ Veendam    17 - 53 
Op 1 april speelt D.I.O. in de “Boekhorst “ tegen Impala uit Leek. ( geen grap! )

Jan van der Werf