home contact beheer
 

 

_____________

Websitesponsor

 

eerstvolgende thuiswedstrijd
in Sportcentrum
De Boekhorst
 

vrijdag 2 oktober
+
zaterdag 3 oktober

 Inloggen: 

 
 
 


 

 

 

D.I.O. verliest op alle fronten

Ingezonden op: 15 February 2016

verlies voor dio

Het was een drukke, hectische week voor de D.I.O.-dames. Er moest donderdagavond gestreden worden in de kwartfinale in Loppersum tegen LSV en afgelopen vrijdag stond de wedstrijd tegen medekoploper Grijpskerk op het programma. Vanwege de vondst van asbest in de “Boekhorst” was het nog onzeker of deze thuiswedstrijd door kon gaan.

De D.I.O.-dames hadden twee weken geleden met 2-3 gewonnen tegen de dames uit Loppersum. Dit was een grillige wedstrijd, die winnend werd afgesloten(2-3). Ook nu bleek het weer een wedstrijd met twee gezichten. In de 1e set was D.I.O. niet echt bij de les. Het heilige vuur zat er niet in (25-19).  In de twee sets die hier op volgden liet D.I.O er geen gras over groeien. Met sterk serveren en goed aanvallend werk kwam LSV er niet aan te pas (12-25) en(14-25).

In de 4e set controleerde D.I.O de wedstrijd ook en het leek er op dat er een degelijke overwinning binnengehaald zou worden. Echter in de eindfase (17-20) was het LSV, die zich oprichtte en aansluiting vond en de set naar zich toetrok (25-22). In de 5e set werd het een gelijkopgaande strijd, met de thuisclub in betere doen. Het sprankelende spel was verdwenen. Toen LSV 14-11 aantekende leek het doek te zijn  gevallen. Echter D.I.O wist de stand nog gelijk te trekken (14-14).  Ook de volgende matchpoint kon nog teniet worden gedaan (15-15).  Verder kwam het niet. LSV pakte de set en wedstrijd. Het bekeravontuur zit er voor D.I.O op en LSV gaat door naar de halve finale.

De teleurstelling van de avond ervoor zat nog vers in het geheugen. Tegenstander Grijpskerk bleek deze avond een maatje te groot. Het heilige vuur kwam er deze avond niet in. In de 1e set was D.I.O goed op weg om de set te pakken. Met een 18-13 voorsprong en 21-18 , leek een setwinst toch zeker in aantocht te zijn.

Echter serve-en passfouten op cruciale momenten gaf Grijpskerk de mogelijkheid om  de set alsnog winnend af te sluiten(22-25). In de 2e set was D.I.O wederom de betere ploeg. Sterk aanvallend werk van Tamara Hertsworm en Karla Post. Nu kon het wel afgemaakt worden, mede door een sterke serve-beurt  van Karen Schadenberg (25-19). In de 3e en 4e set speelde D.I.O meer tegen zichzelf dan tegen Grijpskerk. De gasten wisten blokkerend het D.I.O moeilijk te maken. Of het kwam door “the night before” of dat Grijpskerk gewoon beter was, feit was dat D.I.O geen potten meer kon breken (18-25;19-25).

De komende weken heeft D.I.O geen wedstrijden.( Eerstvolgende wedstrijd is 27 februari tegen Krathos in Hoogezand). 

Jan van der Werf