home contact beheer
 

 

_____________

Websitesponsor

 

eerstvolgende thuiswedstrijd
in Sportcentrum
De Boekhorst
 

vrijdag 2 oktober
+
zaterdag 3 oktober

 Inloggen: 

 
 
 


 

 

 

DIO pakt vier punten tegen Olympia

Ingezonden op: 08 February 2016

3-1 overwinning voor dio dames

In sporthal " De Boekhorst" speelden de dames tegen het in de middenmoot staande Olympia uit Groningen. Wederom pakten de dames van DIO de overwinning. Nu werd het een 3-1 overwinning.  Bij de 3-0 was de overwinning al een feit, waardoor in de 4e set de focus niet helemaal meer optimaal was en deze set verloren ging (21-25).

In de uitwedstrijd wisten de dames te winnen met 1-3. Dit ging toen niet zomaar en ook nu bleek dat Olympia niet zomaar te verslaan was. In de eerste set nam Olympia het voortouw. De thuisclub volgde wel, maar wist niet echt het spel naar zich toe te trekken. Dit had te maken met een te hoog foutenpercentage. Veel servefouten en aanvallend ging het niet optimaal. Gaandeweg de set ging het wel beter. Olympia kwam serverend meer onder druk. DIO wist  de 21-19 voorsprong simpel te verzilveren (25-22).

In de 2e set kwam een DIO beter in de wedstrijd. Af en toe even in de problemen met de korte serve van Olympia, maar in het geheel was DIO duidelijk de baas (25-22).

In de 3e set moest DIO tot het uiterste gaan. DIO controleerde de set in de beginfase, maar Olympia nam het over. Via 21-19 werd het 21-23. Op de stand 21-24  leek de set naar de Groningers te gaan. Het was echter DIO, die zich herpakte. Een keiharde aanval van Tamara Hertsworm op de buiten (22-24) en een magnifieke redding van Karla Post, waardoor de rally winnend werd afgesloten (23-24). Een rechtstreeks punt met de serve van Karen Schadenberg trok de stand gelijk en de serve daarop was ook een direct punt ( 25-24). Het winnende punt leek gemaakt te zijn, maar dat mocht niet zo zijn (25-25). Olympia wist 25-26 voor te komen, maar met een goed blok kwam DIO weer op gelijke hoogte (26-26). Een tactische aanval van Karla Post bracht de matchpoint weer terug (27-26). Een uitgeslagen aanval bracht het beslissende punt (28-26).

Zoals vermeld was de 4e set voor Olympia. DIO kon hier mee leven. De komende week speelt DIO donderdag tegen LSV voor de beker in de halve finale. Vrijdag staat de thuiswedstrijd tegen Grijpskerk op het programma (21.00 uur). 

Jan van der Werf