home contact beheer
 

 

_____________

Websitesponsor

 

eerstvolgende thuiswedstrijd
in Sportcentrum
De Boekhorst
 

vrijdag 2 oktober
+
zaterdag 3 oktober

 Inloggen: 

 
 
 


 

 

 

DIO laat volle winst liggen

Ingezonden op: 31 January 2016

2-3 winst voor dio dames

De DIO-dames wisten wederom een overwinning te pakken tegen LSV. Hierdoor blijven de dames op de ranglijst op de tweede plek staan. Het leek er op dat DIO een 0-4 overwinning binnen zou halen, maar dit pakte toch even anders uit.

DIO kwam met 0-2 voor. Setstanden logen er ook niet om. Zonder problemen werden de sets gewonnen met 18-25 en 16-25. In het volleybal is het wel bekend, dat de 3e set wel vaak een terugval kent voor de winnende ploeg. Dat gold nu ook.

De dames uit Loppersum wisten zich te herpakken. Slordige fouten aan DIO-zijde en een goed aanvallende thuisploeg zorgden voor de setnederlaag (25-18).

In de 4e set leek DIO de zaakjes weer op orde te hebben. In het begin van de set pakte DIO gelijk een voorsprong. Sterk serveren en een goede blokkering zorgden hiervoor. DIO controleerde en via 3-7 en 7-14 leek het er op , dat DIO de overwinning zonder problemen binnen zou halen. LSV richtte zich op en wist de stand gelijk te trekken. In deze fase liet DIO in alle onderdelen steekjes vallen en LSV kwam in een positieve flow (25-19).

De 5e set moest de beslissing brengen. LSV in de winning mood en DIO moest zich weer herpakken. Het werd een thriller. Een gelijkopgaande strijd. DIO wist het nivo van de eerste sets niet meer te halen en LSV ging door. Op de stand 14-12 voor LSV leek het doek te vallen voor DIO. Eline Jansen, die sterk speelde, liet zien dat ze de spanning aankon en serveerde voor de wedstrijd. Door onder anderen sterk blokkeren van Mirthe Hoekstra en scorende aanvallen wist DIO de set en wedstrijd toch nog te pakken (14-16).

Een wedstrijd met twee gezichten. Over twee weken moet DIO wederom in Loppersum aantreden tegen LSV. Nu in de kwartfinale van de Beker. Dat LSV kwaliteit in huis heeft mag blijken uit het feit, dat ze twee ploegen uit de 3e Divisie in de beker verslagen hebben. DIO is dubbel gewaarschuwd.

Jan van der Werf