home contact beheer
 

 

_____________

Websitesponsor

 

eerstvolgende thuiswedstrijd
in Sportcentrum
De Boekhorst
 

vrijdag 2 oktober
+
zaterdag 3 oktober

 Inloggen: 

 
 
 


 

 

 

Narrow escape tegen rode lantaarndrager

Ingezonden op: 26 January 2016

3-1 overwinning voor dio dames

De D.I.O.-dames komen heel langzaam weer een beetje in goeden doen. Tegen het onderaanstaande Kroton werden weer 4 punten aan het geheel toegevoegd. Hierdoor staan de Oosterwoldiger dames nog steeds op de tweede plaats.

D.I.O. kon niet op volle sterkte aantreden. Aranka ten Hoor was geveld door de griep en spelverdeelster Hennie de Vries was niet wedstrijdfit. De spelverdeling werd ingevuld door Astrid van Dijk, die sinds kort weer in het tweede team speelt.

Tegenstander Kroton, die al twee keer was verslagen,in een competitie -en bekerwedstrijd, bleek vanavond echter een taaie tegenstander.
In de 1e set kon DIO de Groninger studenten goed de baas. Lange rally's werden veelal winnend afgesloten. De kracht bij Kroton, die stijf onderaan staat, was dat ze er ondanks de achterstand er in bleven geloven.

De 1e set pakte DIO (25-19), maar in de 2e set was het Kroton, die aan het langste eind trok (25-27). De 3e set liet DIO zien, dat het duidelijk meer kwaliteit in huis had (25-15). In de 4e set leek DIO dit spel door te zetten, maar Kroton liet zich niet zomaar naar de slachtbank leiden.

Toen Kroton op een 22-24 voorsprong kwam, leek een 5e set de beslissing te moeten brengen. Echter de ploeg en het publiek toonde veerkracht. Karen Schadenberg wist met een scherpe serve de druk er op te houden (24-24). Wederom wist Kroton een setpoint te pakken en ook nu wist DIO deze te tackelen. Met Karla Post aan serve en sterk blokkeren van Tamara Hertsworm werd de set en partij binnen gehaald (27-25).   

Jan van der Werf